Безспорно Кирил Петков е интелигентен мъж, но е твърде емоционален, а

...
Безспорно Кирил Петков е интелигентен мъж, но е твърде емоционален, а
Коментари Харесай

Първанов: Кирил Петков е твърде емоционален, което води до съмнения

Безспорно Кирил Петков е образован мъж, само че е твърде прочувствен, а това води до подозрения, разяснява пред Нова тв Георги Първанов.

Водещото при основаването на обединението беше инстинктът за самозапазване на провалилите се партии и техните водачи. Нормално беше да се търси опора в управническата коалиция, разяснява той. 

„ Дано новият министър председател успее да се оправи със дилемите. Безспорно е образован мъж, само че прекомерно прочувствен. Когато видя политик, който скача преди да е подготвен, това ме изпълва със подозрения. Има прекалено много предизборно говорене. Някой би трябвало да каже на момчетата от „ Продължаваме Промяната ”, че изборите свършиха. Не може да се дава обещание всичко на всички ”, счита той.

По тематиката за корупцията някогашният държавен глава счита, че постоянно могат да се намерят механизми за нейното ограничение.

„ Например това може да стане с една самостоятелна равноотдалечена работа за битка с корупцията. Сега слушам, че има търсене за това към екипа на премиера. Смущава ме това съсредоточаване на власт към министър-председателят. По-скоро би трябвало да се изпълнят с действително наличие към този момент съществуващите органи ”, сподели Първанов.

Левицата има своето наличие повече като престиж, само че може да способства кабинетът да бъде работещ, разяснява още Георги Първанов.

По отношение на мораториума върху цените на тока, парното и водата някогашният президент изрази опасения, че решението е конституционно уязвимо.

„ Безспорно би трябвало да се откри решение освен за бита, само че и за бизнеса, тъй като рецесията е трагична. Но от правна и конституционна позиция, считам, че решението е уязвимо ”, изясни той.

Георги Първанов беше безапелационен, че президентът има своето въздействие и с държанието си може да стане катализатор за решаването на голям брой въпроси.

„ Засега Румен Радев продължава линията си от първия мандат- по-съзерцателен е, чака държавното управление да си свърши работата. Добро решение щеше да бъде свикването на повече Конституционен съд във връзка със здравната рецесия ”, счита той.

Георги Първанов добави, че е сдържан оптимист за новата власт, като му се желае да се виждат повече разногласия, водещи до верните решения.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР